dimecres, 19 de març del 2014

Ultra Trail Les Fonts i Cursa de les Fonts (Xerta)

Impressionant cap de setmana viscut a Xerta amb la disputa del Ultra Trail Les Fonts i la Cursa de les Fonts, puntuable per al Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, amb una gran actuació i exhibició per part dels corredors de l'AE CARA NORD!!!

Primerament, gran exhibició de resistència i fortalesa física dels 3 finishers de la Trail de les Fonts, Domènec i Manel Niella i Àngel Cuello, que van superar una prova amb un recorregut de 70 kms i un desnivell de 4000 m positius, que enllaçava les poblacions de Xerta, Paüls, Prat de Comte i Alfara.

A les 6 del matí, i en los frontals engegats, los 250 corredors del Trail de les Fonts prenien la sortida al casal xertolí de Xerta, en direcció a Paüls. 10 kilómetres de senda amb algun pas complicat aprop de canals i sèquies de reg. Arribats a Paüls, primer avituallament, i amb el sol del dia a les esquenes, primeres rampes en un desnivell considerable per a despertar les cames i posar el cos en marxa. Pujada als montsagres de Paüls, passant per la font i la Refoia, i continuant pel GR en direcció a Prat de comte. Km 26, arribada a Prat, on la matinera afició de Cara Nord ( Jordi, Gerard, Llúcia, Irene, Bernat i Martina) esperava ansiosament el pas dels seus corredors pel poble. Primer Domènec en cinquena posició, després àngel i seguidament Manel arribaven en bon estat a l'avituallament de Prat. Minjar i beure i a continuar.

Segona pujada als Montsagres, ara per la senda de l'escalerola. Segona rampa en desnivell que feia suar de valent als corredors i que enfilava la pujada al Tossal d'Engrillo. Km 33, i avituallament al Tossal, on Jordi, Marta i Xavi esperaven l'arribada dels 3 trailers d'orta. Ànims i ovacions per a que les cames recuperessen les forces de la pujada i tinguessin forces per a la baixada a les fonts de Sant Roc. Km 41, Sant Roc beneïa els corredors per a que tinguessin sort i forces per a la pujada al cim més alt del recorregut, a l'Espina. En un sol de justicia, els corredors completaven la pujada a l'Espina (km 48), amb les forces justes i sense descans, enfilaven la baixada més dura fins a Alfara de Carles.

Km 53,5. Alfara a les esquenes i a pujar al coll de Paüls. Últimes pujades de la prova i enfilant el camí a Xerta. Pas per la font nova (km 65) i últims i inacabables kilómetros de baixada fins arribar a l'arribada.

Sublim trail realitzat per Domènec Niella acabant en la posició 8, en un temps de 9:12 h. Enorme trail realitzat per Àngel Cuello acabant en la posició 33 en un temps de 10:02 h.
I Gran trail realitzat per Manel Niella acabant en la posició 68, en un temps de 11:03 h.
En un total de 235 participants que van finalitzar la prova. Enhorabona als tres.

El mateix dia es celebrava la cursa júnior, amb la participació de Salvador Bertomeu. El nostre corredor júnior va acabar la cursa en tercera posició i continuant en la gran progressió que portava en anteriors curses del circuit. Gran cursa Salvador.

Al dia següent, continuaven les bones notícies per a Cara Nord, amb la Cursa de les Fonts. Prova amb un recorregut de 27 kms i amb 1600 m + de desnivell. Xavi Prera va pujar al pòdium en tercera posició en la categoria de sènior masculí, acabant la cursa en sisena posició de la general amb un temps de 2:56 h. 3 minuts més tard, arribava en la posició 11, Jordi Xertó. En la posició 29 i en un temps de 3:13 va arribar Jordi Ferràs i 10 minuts després Jordi Cuello en la posició 52. En un temps de 3:49 arribava Gerard Rocamora (111) i 5 minuts més tard la representant femenina, Marta Martínez. Alfonso Dobon en un temps de 5:10 h va arribar en la posició 262.

Gran representació i resultats de CARA NORD!!! Felicitats a tots. Fins la pròxima.

Classificacions Cursa, cursa júnior i Trail:
http://www.utlesfonts.com/wp-content/uploads/2014/03/provisionalCURSA.pdf
http://www.utlesfonts.com/wp-content/uploads/2014/03/provisionalCURSAJR.pdf
http://www.utlesfonts.com/wp-content/uploads/2014/03/provisionalTRAIL.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada