dijous, 18 de novembre del 2010

JA HA PASSAT....


Un total de 210 participants van prendre part en la segona edició de la Cursa de les Roques, que va tenir lloc el 7 de novembre a Horta de Sant Joan. Aquesta localitat de la Terra Alta acollia així la penúltima cursa del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre.
La cursa, organitzada per l’Associació Esportiva Cara Nord,creada recentment, i amb el suport de la UEC Tortosa, té com a objectiu fomentar l’esport a la zona nord del massís dels Ports.

El recorregut, de 24,5 km, alternava trams de pista amb senders tècnics. El circuit sortia del mateix poble, s’endinsava de ple al Parc Natural dels Ports i ja de tornada s’enfilava al cim de la muntanya de Santa Bàrbara. Tot plegat assolia un desnivell positiu de 1.260 m.

Pel que fa a la classificació, en categoria absoluta masculina el vencedor va ser Kiko Martí, el camarlenc d’AEC Terra de Fang, amb un temps de 2.10.39 h. Completaven el podi Ahmed El Qayed (2.13.10 h), de la UEC Tortosa, i Ramon Curto (2.17.10 h), independent. A més, cal destacar la quarta posició d'Angel Luis Foz (2.19.46 h), d’ Orinoco Alcañiz, un dels participants provinents de la Franja (Terol).
La lluita per la primera posició, una vegada més, es repetia i feia vibrar l’afició. Tot i l’esforç d’Ahmed per intentar treure's l’espina de l’any passat, un Kiko Martí intractable va tornar a distanciar-se a partir de la meitat de la cursa, va conservar aquests valuosos metres i ja en la part final, fins i tot els va augmentar. La tercera plaça l’ocupà Ramon Curto, que demostrà en tot moment un excel·lent estat de forma.
Pel que fa a la categoria absoluta femenina, la clara dominant va ser Lucía Caballero (UEC Anoia) amb 3.00.58 h; a continuació entrava Divina Farreny (3.24.57 h) ,d’ AE Ekke, i en tercer lloc Núria Castellnou (3.31.32 h) del Centre Excursionista de la Cala.
En categoria màster masculí, el primer va ser Rafel Sabaté (2.50.45 h), de Gandesa, i, en categoria femenina, Lucía Caballero. En categoria veterà, Joan Farnós (2.27.49 h) i Beatriz Prim (3.33.07 h) s’enduien el trofeu amb un excel·lent temps. En categoria sènior, els ja anomenats Kiko Martí i Divina Farreny, i en categoria júnior, Iñaki Segura (3.39.08 h).
Entre els corredors locals, repetia podi David Bou (3.06.20 h); Manuel Niella, amb un temps de (3.26 h) i el debutant Andreu Cortés (3:59:22) aconseguien una meritòria posició i l’ovació de tot el públic.

La climatologia aquest any va ser més respectuosa i, tot i que el mati s’aixecà ennuvolat, amb el pas del dia s’anà aclarint.

El públic va estar en tot moment repartit pel recorregut i en la zona de sortida i arribada el poble sencer va vibrar juntament amb els atletes. Les associacions d’Horta de Sant Joan han col·laborat i s’han implicat directament en l’organització de la cursa. Això una vegada més ha fet que xiquets d’escola, jubilats, adolescents i en definitiva tot el poble gaudeixi d’un dia de germanor, amb un objectiu comú: treballar per satisfer els participants i al mateix temps gaudir de l’espectacle que els corredors ens van oferir una vegada més.







Classificacions Cursa 2010






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada