dilluns, 13 de maig del 2013

10Korta

Un total de 121 atletes  van  prendre part de la segona edició de la 10 K Orta, organitzada per l’ Associació Esportiva Cara Nord  amb el suport  i la col·laboració de les associacions del poble  i nombrosos voluntaris repartits pel recorregut i una bona assistència de públic a la zona d’arribada.

El recorregut era el mateix que l’any anterior, situant la sortida i arribada a la plaça del poble i recorria alguns dels camins asfaltats que l’envolten així com una volta pel casc antic del poble.  Amb 10 km de recorregut i  un  desnivell positiu acumulat de quasi 300m fan d’aquesta possiblement la cursa mes dura del Running Series, i on  els corredors s’esforcen per aconseguir una posició bona deixant de banda les grans marques.

La majoria de corredors és mostraren  molt satisfets  de la bellesa del recorregut tot i reconèixer la seva duresa  i coincidint en la bona feina de l’organització i l’atenció que van rebre en tot moment.
En categoria absoluta masculina  baixant en dos minuts el record de la prova  l’atleta del Team Flowers  Gerard Monteverde Grau feia bons el pronòstics  i  s’enduia  la primera posició amb autoritat amb un temps de 0h: 37.57min Completaven el podi Albert Giné  (0h:39.59) i Ferran Rosich Prunera amb (0h:40.46)

Pel que fa a la  categoria absoluta femenina,  la  dominant va ser la Pilar Rus Garcia (Borges Trail AAEET VALLS)  amb (0h: 45.38.) , La resta del  podi femení  seria per Neus Espinach Castellvi (0h:46.34.)  i en tercer lloc Estefania Barreda Querol (0h:49.21)

La mateixa associació organitzadora celebrava la bona participació de corredors locals, (18 en total) aquest fet posa de manifest la tendència creixent de nous adeptes a les curses i consolida al club dins les classificacions  dels circuits tant de muntanya com d’asfalt  de les Terres de l’Ebre.

També cal esmentar l’èxit de  l’activitat paral·lela que la Cara Nord organitza el dissabte a la nit, una xerrada sobre entrenament i lesions per a corredors , la conferencia va comptar amb la presencia  del reconegut entrenador Rafa Flores i del metge traumatòleg  Dr. Javier Santillana. L’interes de desperta la modalitat  va fer que la sala de l’Ecomuseu dels Ports quedes petita amb l’afluència de corredors .